ORDU / ÜNYE - Şehit İsmail Ustaoğlu Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ortaokullar arası şiir yarışmasında 2. ,Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim yarışmasında 3. ü olan yetenekli öğrencimiz Ümmügülsüm KILIÇARSLAN 'ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Nis

Okulumuz tarım beceri atölyesinde öğrencilerimizle sebze dikimi gerçekleştirdik.Seramizin naylon yenilenmesinde ve fide sponsorumuz olan hayirsever Adem Güneysu ya katkılarından dolayı okulumuz adına teşekkür ederiz.

Mrt

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu tarafından ilçemizde düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmasında öğrencimiz Busenur KOLCU Kulami'de ilçe 3.sü olmuşdur.Öğrencimizi tebrik ediyor;danışman öğretmenimiz Celil ÖZDEMİRKAN'a teşekkür ediyoruz.

Mrt

2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'a kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılını coşkulu bir programla kutladık.Emeği geçen Öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında okulumuzu 6/A sınıfından Yağız Efe KÖSEMEN temsil etmiştir.Öğrencimizi tebrik ederiz.

Nis

Our is Morality the Qran projesindeki görevli öğrenciler, öğretmenleri ve proje yürütücüsü Fethiye ÖZDEMİR liderliğinde adalet konulu münazara yarışması düzenlediler.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fethiye Özdemir  Our Morality Is The Qran projesiyle Kuran ahlakını insan davranışlarına yansıtmaya çalışmayı planladıklarını söyledi.

Nis

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Meryem ERALTAY'ın yürütücülüğünü yaptığı "Yaşanabilir bir dünya için yenilenebilir enerji" adlı eTwinning projesi okulumuzda etkinliklerine devam ediyor.Meryem ERALTAY proje hakkında şunları söyledi:Bu proje ile öğrencilerde fosil yakıt kullanımının doğaya olan yıkıcı etkileri hakkında bilinç uyandırmak istiyoruz. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynaklarının neler olduğunu, nasıl kullanıldığını ve temiz bir dünya için bu enerji kaynaklarını kullanmanın önemi ve gerekliliğini deney, gözlem, maket ve daha farklı uygulama ve etkinliklerle öğrencilerimize öğretmek istiyoruz.

Mrt

Okulumuz 3/A Sınıfı öğretmeni Gülay ÇAKIR tarafından eTwinning projesi kapsamında suyun hayatımızdaki önemini kavramak için bir mini defile düzenlenmiştir.

Kas

İngilizce Öğretmenimiz Kadriye KARAYİĞİT ''11-13 yaş gruplarıyla yapılacak olan (Creative Pupils) Yaratıcı öğrenciler projesi ile birlikte öğrencilerin ders kazanım ve hedeflerine uygun etkinlikler planlamayı içeriyor. Yabancı dil derslerine teknoloji dahil edilerek öğrencilerin medya okuryazarlığı ve Web 2 araçları kullanımını destekleyen bir projedir.'' dedi.

Kas

Okulumuz Matematik Öğretmeni Şefika ÖZTÜRK  ''Dünya Pi Günü Kutlamaları ilk olarak 1988 yılında gerçekleşmiştir. Dünya Pi Günü Kutlaması projemize katılan öğretmen arkadaşlarımız, kendi okullarında projemizi gerçekleştirerek öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz büyük bir coşku ile birlikte kutlayacaklardır. Dünya Pi Günü Projemiz bol etkinlik ve kazanım içermektedir.Bu kullanma , dostluk, işbirliği ve grup çalışmaları gibi değerlerin kazanımlarına önem verilecektir ''dedi

Kas

Görsel sanatlar Öğretmenimiz Berna YİĞİT Projemiz Öğrencilerin zeka oyunlarını öğrenip oynamalarını, velileri ile birlikte kendi zeka oyunlarını yapmalarını amaçlayan geçmiş zeka oyunları ile günümüz zeka oyunlarını harmanlayan , yarışmalı oyunlarla sosyalleşmeyi sağlamayı, evde oldukları süre içersinde ekran karşısında geçirilen zamanı azaltmayı hedefleyen bir projedir.Prejemizde aylık çalışmalar içersinde atık malzemelerle oyuncak üretme, geri dönüşüm, saygı, kabullenme, zamanı doğru kullanma , dostluk, işbirliği ve grup çalışmaları gibi değerlerin kazanımlarına önem verilecektir dedi.